41 % bruker en søkemotor for å orientere seg før et nettkjøp

E-handelsrapporten for 2014 avdekker at 41 % av Nordmenn som handler på nett foretrekker å orientere seg i en søkemotor før de velger varene de skal kjøpe.

E-handelsrapporten er en analyse av e-handelsmarkedet i Norden, og i den ferske rapporten for 2014 er det kundereisen, altså forbrukerens interaksjon med nettbutikken før, under og etter kjøp, som er hovedtema. Årets rapport viser for Norges del at 63 % orienterer seg først og fremst på nettbutikkens egne hjemmesider før de foretar et kjøp på nett, mens 41 % foretrekker å bruke en søkemotor.

(artikkelen fortsetter under bildet)

eHandelsrapporten 2014

41 % foretrekker å bruke en søkemotorene når de skal orientere seg før et nettkjøp, ifølge E-handelsrapporten 2014. Kun 9 % foretrekker TV-reklame.

Nordisk netthandel i sterk vekst

Årets undersøkelse viser at nordisk netthandel fremdeles er i sterk vekst. Over halvparten av de nordiske bedriftene i undersøkelsen melder om økt internettsalg det siste året. Bare 5 prosent rapporterer om fallende salg. Over 70 prosent av bedriftene forventer at utviklingene i netthandel vil bli stigende de neste 12 månedene, ifølge rapporten.

Markedsføring av nettbutikken er viktigst

Konkurransen om å få forbrukerne inn i nettbutikken er svært tøff, viser E-Handelsrapporten 2014. Over én av fire nettbutikker sier at markedsføring er det aller viktigste fokusområdet i året som kommer, foran områder som vareutvalg, service og oppfølging av kunder. Når 41 % bruker søkemotorer som Google for å orientere seg, sier det seg selv hvor avgjørende det er å være godt synlig der, gjennom å satse på søkemotoroptimalisering og Adwords. Til sammenlikning svarer bare 9 % at de bruker TV-reklame for å orientere seg, mens 11 % foretrekker reklame i postkassen når de skal gjøre research før et nettkjøp.

Bruker ikke innsikten fra webanalysen for å bedre salget

– Det er dessverre liten bruk av den innsikten nettbutikkene sitter på via webanalyse, sier Arild Horsberg i Bring, som sammen med Posten står bak E-handelsrapporten. Den erfaringen deler vi i iProspect. ”Alt” kan måles digitalt og hvis norske nettbutikker hadde benyttet seg mer av den innsikten webanalyse byr på, ville de tjent mye mer – uten å bruke en krone ekstra på markedsføring. Små justeringer basert på innsikt kan utgjøre store forskjeller. Foretar du i tillegg en søkeordsanalyse, får du dessuten vite hva de potensielle kundene din er på jakt etter – og du kan tilpasse innholdet ditt og tiltrekke deg enda flere. 

Mange faller av i kjøpsprosessen

Direktetrafikken til norske nettbutikker er altså betydelig ifølge undersøkelsen, men mange gjennomfører aldri et kjøp. 40 prosent av forbrukerne sier de har avbrutt et nettkjøp én eller flere ganger i løpet av det siste halve året. Krevende betalingsprosesser og utilstrekkelig informasjon er blant hovedårsakene, konkluderer undersøkelsen med. Landingssideoptimalisering ville hjulpet mange med å få en bedre konverteringsrate, og samtidig gjort siden bedre synlig i søkemotorene, i tillegg til å drive prisen på Adwordsannonser ned. Alt har nemlig en sammenheng på nett, som overraskende mange ser ut til å glemme.

Hele E-handelsrapporten 2014 kan lastes ned her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s