HTTPS som rangeringsfaktor i Google

Tidlig i august 2014 gjorde Google det kjent at de vurderer HTTPS som en rangeringsfaktor. Men hvor mye påvirker det egentlig synlighet din i søkemotorene?

6. august 2014 gjorde Google det kjent at HTTPS nå er innlemmet som en rangeringsfaktor i deres algoritme. Det har ført til at vi i iProspect har mottatt henvendelser fra årvåkne SEO-kunder som lurer på om de nå bør kaste seg rundt og ta i bruk sikker nettsurfing, for å sikre seg god synlighet i søkemotorene.

Hva er HTTPS?

Først en liten forklaring: HTTPS er en sikkerhetsfunksjon som i større grad krypterer innholdet på nettsiden, slik at nettsurfingen blir sikrere. Dette er vanlig i nettbanker og på mange login-sider. Også Facebook benytter HTTPS, og Google selv benytter sikker nettsurfing på blant annet Søk, YouTube, Gmail og Google Drive. Når du ser i adressefeltet på browseren din nå, starter URL´en med http:// (eller bare www) – noe som betyr at du er på en ordinær usikret side der innholdet ikke blir kryptert. Ingen fare! Du leser bare en uskyldig bloggpost.

Bør man endre til HTTPS for å rangere godt?

Å legge om sidene til https er et kvalitetstegn i Google øyne, og sikkert i mange av dine kunders øyne også. Selvsagt mye basert på hva slags virksomhet du driver på nett. Selv om du nok ikke vil oppleve noen “boost” med tanke på rangeringer er det selvsagt smart å legge om. Det er en veldig liten SEO-faktor i den store sammenheng foreløpig – men det skader jo ikke. Tvert i mot, og det å være tidlig ute kan jo kanskje ha positiv effekt i forhold til konkurrenter som “bare” benytter http.

Godt innhold er viktigst

En omlegging til HTTPS er en relativt omfattende prosess, og jeg ville ikke prioritert å legge om til https på bekostning av å lage godt innhold, da det fremdeles er den absolutt viktigste rangeringsfaktoren. Men har du anledning til å gjøre begge deler, så ville jeg lagt om. Husk i så fall for all del å redirecte sider med http til https – så du ikke mister viktig lenkeverdi. Da vil en omlegging skade, i mye større grad enn å hjelpe, på rangeringen din.

Mer informasjon som HTTPS, og hvordan du kan konvertere websiden til sikker nettsurfing, finner du i Google help center.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s